Всім привіт! Думаю поділитися корисною темою, може комусь із вас треба. Останні місяці відчув, що сплю гірше, не висипаюсь, а зранку відчуваю себе, як вичавлений лимон. Грішив на роботу, на погоду, а жінка сказала: "Пора змінимо постільну білизну на якісну, а не цей синтетичний жах з розпродажу". І отут я поліз в гугл.
По правді, вважав, що підбір постільної білизни - це лише "колір сподобався чи ні". Виявилось, то цілий всесвіт. І бязь, ранфорс, і сатин... А я в таких словах був нуль, поки не зайшов на один сайт postilnabilyzna.com.
Хлопці, оце джерело інформації! Реально провів майже годину. Там все як в енциклопедії: чітко розписані всі матеріали, від дешевої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть там є таблиця з описом щільності та того, скільки прань витримує той чи інший матеріал. Дуже допомогло мені в'їхати, чому один набір коштує 800 грн, а другий — 2500.
З несподіваного особисто зрозумів:
- Виявляється, українські та європейські розміри сітки трохи різняться, і перш ніж купувати треба бігати з сантиметром заміряти свою ковдру, а не просто довіряти ярлику «двоспальний».
- Хто б міг подумати, що фланель влітку — це жах, а якісний сатин реально дихає, бо в нього структура особливе.
- Там розписано, як доглядати, щоб принт не вицвів через місяць. Болісна тема для всіх, у кого пралка працює без вихідних.
У підсумку вирішили придбати на пробу сатиновий набір від українського виробника (підтримали своїх). Поки політ нормальний — сплю як убитий, тканина приємна до тіла, не ковзає й не електризується.
Тому, якщо ти, як і автор, до останнього часу вважали, що підковдра — це не та річ, в яку треба заглиблюватись, дуже рекомендую зазирнути огляд на тому сайті. Справді зберігає час на пошуки та вберігає від придбання якоїсь фігні. Усім гарного відпочинку!